Hangi Kamerayı Almalıyım?

Bir çok film yapımcısı, Canon 5d gibi DSLR‘leri veya Panasonic GH4 gibi aynasız kameraları video için kullanıyor. Bu değiştirilebilir lens kameraları "film benzeri" sığ odak çekimleri ve düşük ışık koşullarında iyi sonuç veriyor.
 
Peki hangisini seçmelisin?
 
Panasonic‘ler bazı mükemmel film yapım özellikleri ile keskin videolar üretiyorlar. Yeni modelleri 4K Ultra Yüksek Çözünürlüklü video çekebiliyor.
 
En iyi renkler canonda diyebiliriz. Kullanımı kolaydır ve geniş bir lens yelpazesine sahiptir. Profesyoneller tarafından popülerdirler. Hızlı Çift Pikselli otofokus vloggerler için iyidir. Ancak SLR‘leri hacimlidir ve uygun fiyatlı kameralarının çoğu 1080p HD çeker.
 
Sony‘nin A7S ve A7S II, mükemmel düşük ışık performansına sahip tam renkli kameralardır. A6500, daha küçük, daha ekonomik bir APS-C seçeneğidir. Sony’nin aynaya ayarlı kameraları küçük ama zayıf pil ömrüne sahiptir.
 
Bir çok kamera arasında yapacağınız projeye uygun olarak seçimler yapmalısınız. Tabi bütçenize göre de... Tanıtım filmleri yoksa belgesel filmleri mi yapacaksınız? Sürekli kamu spotu mu çekiyorsunuz. İhtiyaca göre davranmak en iyisi.
Metaveri Digital Agency