Sinema Kompozisyonunuzu Geliştirecek 10 Öneri

1. Bir vizörü ve ya kamera kadrajı işlevi görecek herhangi bir nesne ile etrafınızı inceleyin. Sadece kadraj içi değil, kadraja almadığınız nesnelerin de anlam yarattığını göreceksiniz.
 
2. Merceklerinizin neler yapabileceğini ve yapamayacağını bilin. Seçtiğiniz mercek, çerçevenizdeki öğeler arasındaki görsel ilişkileri kökten değiştirebilir; Farklı merceklerin mekanı nasıl etkilediğini, konularınızın görünümünü ve çalışabileceğiniz ışık miktarını anlamak, resimleriniz üzerinde tam kontrol sahibi olmak istiyorsanız çok önemlidir
 
3. Kompozisyonunuzun yaratıcı bir unsuru olarak alan derinliği kullanın. Odaklanmanın içeriğini seçme, çerçevenizdeki bilgileri kontrol etmenin en güçlü yollarından biridir.
 
4. Kompozisyonunuzun anlatı işlevinin arkasında açık bir anlayışa sahip olun. İyi bir hikaye anlatıcısı, bir hikayedeki belirli anları ve bir çerçevedeki ayrıntıları nasıl vurgulayacağını bilir. Çerçevedeki görsel öğeleri buna göre düzenleyebilmeniz için yakaladığınız anın arkasındaki dramatik amacı anlamak zorunluluktur. Kendinize sorun: Seyirci bu sahneden ne anlamalı?
 
5. Çerçeveleme ve kompozisyon kurallarını bilin. Bunlar neden kural haline gelmiş, arkasındaki anlayış nedir bunları sorgulayın.
 
6. Kuralları çiğnemeyi öğrenin. Her kural, kuralları izlemeyen kişiler tarafından oluşturuldu; Birisi bir gün bir konunun yakınına bir kamera yerleştirmeye karar vererek yakın çekim yaptı. Kuşkusuz kuralları çiğnemek.
 
7. Ekipmanlarınızın avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi sahibi olun. Görsel açıdan çekici kompozisyonlar oluşturmak sadece sanatsal bakış açınızı değil aynı zamanda teknik becerilerinizi de gerektirir. Kameranız belirli bir kare hızında çalışamayacağınızdan habersiz olduğunuzda veya istediğiniz görünümü elde etmek için yeterli ışık olmadığında istediğiniz muhteşem kompozisyonları yaratamazsınız.
 
8. Her bir kompozisyonun, filminizdeki görüntülerin geri kalanını etkilediğiniz ve etkileşiminin anlamı bir bütün haline geldiğini unutmayın. Bu nedenle yarattığınız her kompozisyonun bu çerçeveye nasıl uyduğuna dair bir plan yapmalısınız.
 
9. Çekimden önce tüm kareyi taramayı alışkanlık haline getirin. Tecrübeli görüntü yönetmenleri bile kompozisyonun tek bir yönüne odaklanma tuzağına düşüyorlar; çerçevenin içindeki her görsel öğeye bakmayı unutuyorlar. Bu nedenle bir çok güzel çekim çöpe atılıyor.
 
10. Projeniz için farklı kaynaklardan yararlanın. Daha önce çekilmiş film, belgesel basılmış kitap, gazete, dergi gibi dokümanları incelemek filminizi için ihtiyaç duyduğunuz ruh halini size sağlayabilir.
Metaveri Digital Agency