Sinemada Estetik

Seyirciler genellikle filmlerin “atmosferi”, “tonu” veya “ruh hali” hakkında konuşurlar ve akademisyenler, bir filmin ruh halinin estetik sunumuyla ilgili olduğunu öne sürer.

Medyada, izleyici üzerinde bir etkiye sahip olmayı ve konuyu belirli bir şekilde göstermeyi amaçlayan sayısız stilistik seçenek vardır. Sinema filminde bir seyirciden tutkulu cevaplar üreten özne ile stil arasındaki uyum ve etkileşim önemlidir.

Film yapımında bir sanatçının uzmanlığı, özgün bir mesajı veya ifadeyi canlandırmak ve etkilemek istediği konuyla stilistik bir seçim yapmaktır. Hem özneyi hem de stili oluşturmak için, kullanılan filmdeki belirli kavramları sıralamak önemlidir. Bu film ister reklam filmi, ister sinema filmi, belgesel film ya da tanıtım filmi olsun filmde konu, plan, karakterizasyon ve tema gibi hikaye anlatım kavramları kullanılarak oluşturulur.

Karakterizasyon, öyküdeki karakterleri oluşturma ve sergileme sürecini içerir. Bir çalışmanın teması ise genel hedef veya odak noktasıdır; Filmin gösterdiği şeyle ya da nasıl gösterdiği ile değil, onun ne demek olduğu ile ilgilidir.
Metaveri Digital Agency