Tanıtım Filmi Nedir? Nasıl Yapılır?

Tanıtım Filmi kurum kuruluş ürün ve uygulamaların detaylı şekilde tanıtan filmlerdir. Tanıtım filmleri 2 ila 10 dakika uzunlukta olmakla birlikte ideal olan 2/3 dakika arasıdır. 
 
Tanıtım filmi hazırlamak ciddi ve zorlu bir süreçtir. Hem filmi yaptıracak olan kurum/firma hem de filmi hazırlayacak olan prodüksiyon ajansı için çeşitli zorlukla içerir.
 
Tanıtım Filmi Nasıl Hazırlanır?
 
Öncelikle video prodüksiyon işi göze hitap eden ve hemen herkesin üzerine söz söyleyebileceği bir iştir. Başak sektörlerdeki gibi kesin doğrular yoktur. İyi ya da yanlış kavramı oldukça subjektiftir. Bu nedenle Firma/Kurum çalışacağı ajansı seçerken oldukça zorlanacaktır. Kısa yoldan açıklamak gerekirse ihtiyacınız olan tanıtım filmini yaptırmak için çalışmak istediğiniz prodüksiyon ajansının daha önceki yaptığı işleri görmek sizin için en iyi ölçüt olmalı. Ne bütçe, ne firmanın ismi, ne de vaat ettiği çekim ya da teknik ekipman ölçüt değildir. Görmek istediğiniz türden referanslara sahip olan prodüksiyon şirketi en doğrusu olacaktır.
 
Prodüksiyon ajansının tanıtım filmi yapması için tanıtacağı konuyu en az muhatapları kadar iyi bilmedir. Bu amaçla toplantılar ve keşifler yapılmalıdır. Bu keşifler sonucu bir metin hazırlanmalı. Hazırlanan metinler ışığında en uygun ekip ve ekipmanlar hazırlanır. Örneğin günümüzde drone, slider, slow motion kameralar, time laps cihazları, aksiyon kameraları oldukça popüler tanıtım filmi ekipmanlarıdır. 
 
Metne göre yapılan çekimler, ses ve görüntü kurgusuna girer. Burada çekilen görüntülerin eksik ve hatalarını gideren düzenlemeler yapılır. Varsa eklenecek olan 2 ve 3 boyutlu animasyonlar eklenir. Eğer metin seslendirilir ise stüdyoya gider.
 
Tüm bu süreçlerin sonunda yaklaşık 1 aylık bir süreçte film tamamlanır ve müşteriye izlettirilir. Müşteri isterse gerekli gördüğü yerlere müdahale eder. Gerekli revizeler yapıldıktan sonra tanıtım filmi farklı formatlara çevrilerek müşteriye teslim edilir.
Metaveri Digital Agency