Videoda Temel Aydınlatma

Aydınlatma video için vazgeçilmez bir araçtır. Işık kullanımı, atmosfer, ruh hali, boyut ve doku oluşturur. Tanıtım filmi, reklam filmi ve belgesel fark etmez, öğelere anlam kazandırmaya ve geliştirmeye yardımcı olur. Komedi, drama, gerçeklik ve fantezi arasındaki farka işaret eder.
 
Keskin gölgelerin olduğu aydınlatmaya sert, yumuşak gölgeleri ve geçişlerin olduğu aydınlatmaya yumuşak aydınlatma denir.
 
Sert ışık: Direk konuya yöneltilen, keskin gölgeler ve kontrast oluşturan ışıktır. Doğrudan güneş ışığı buna örnektir.
 
Yumuşak Işık: Bir yüzeyden yansıtılan ya da soft box gibi bir malzeme ile dağıtılan ışıktır. Yumuşak ışık yarı saydam malzemelerin ya da reflektörlerin ışığın önüne konması oluşturulur.
 
3 Nokta Aydınlatma Sistemi : 3 adet ışığın birbirlerine olan konumu ile ilgili bir sistemdir. En çok kullanılan aydınlatma yöntemidir.
 
Anahtar Işık: Aydınlatmayı oluşturan en güçlü ışıktır. Konuya 45 derece açı ile bakar. Nesneyi en iyi tanımlaya ışıktır. Sert gölgeler oluşturur.
 
Dolgu Işığı: Anahtar ışığın yarattığı sert gölgeleri yumuşatmak için kullanılır. Genellikle 30 derecelik bir açı ile konumlanır. Yumuşak bir ışık kaynağıdır.
 
Arka Işık: Çekilen nesneyi kameranın 3 boyutlu algılaması ve fondan ayırması için kullanılan ışıktır. Arka ve üst açıdan verilen sert ışık konunun çevresinde bir ışık huzmesi oluşturarak bir derinlik illüzyonu yaratmaya yardımcı olur.
 
Temel ışıklandırma bilgisi tanıtım filmlerinizde ve belgesel röportajlarınızda size yardımcı olur.
Metaveri Digital Agency